Picklad rödlök

Testar något nytt! Picklad rödlök är något som jag endast fått serverat på restaurang och aldrig gjort själv. Dock kan det vara riktigt gott och passar (vad jag förstått) till det mesta så jag bestämde mig för att prova på detta. Receptet jag utgick från var en 1-2-3-lag. Alltså en del ättiksprit, två delar socker och tre delar vatten. Jag valde dock att dra ned på sockret till endast en del även där. Dessutom hade jag någon rödlök extra samt en större burk att fylla så jag gjorde en halv sats till av själva lagen. Grundreceptet är detta:
 
Ingredienser
1dl ättiksprit 12%
2dl socker
3dl vatten
2 stora rödlökar
 
Gör såhär
1. Koka upp ättiksprit, socker och vatten, låt svalna
2. Skär upp löken i tunna skivor och lägg i en glasburk
3. Häll den ljumna lagen över löken och låt dra minst en timme, håller i kylen ca. 2 veckor
Mat & Bak | | Kommentera |
Upp