Glutenfria frukostmuffins

Här kommer ett recept på ett gäng supergoda glutenfria muffins! Perfekta att ha till frukost eller mellis. Av denna smet blev det 24 stycken frukostmuffins.
 
Ingredienser
8 ägg
4 bananer
3 dl kokosolja
2 tsk honung
8 dl mandelmjöl
5 msk psylliumfrön
5 msk chiafrön
2 tsk bikarbonat
2 nypor salt
 
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175ºC
2. Mixa ihop ägg och bananer till en slät smet
3. Smält kokosoljan, låt den svalna något och rör sedan ned honungen. Rör ihop med ägg- och bananblandningen
4. Blanda alla torra ingredienser och rör ihop med resten av smeten
5. Fyll formarna till hälften och grädda i ca. 20 minuter till de får lite färg
6. Låt svalna och servera med valfritt gott pålägg
Mat & Bak | |
Upp