Picklad rödlök

Testar något nytt! Picklad rödlök är något som jag endast fått serverat på restaurang och aldrig gjort själv. Dock kan det vara riktigt gott och passar (vad jag förstått) till det mesta så jag bestämde mig för att prova på detta. Receptet jag utgick från var en 1-2-3-lag. Alltså en del ättiksprit, två delar socker och tre delar vatten. Jag valde dock att dra ned på sockret till endast en del även där. Dessutom hade jag någon rödlök extra samt en större burk att fylla så jag gjorde en halv sats till av själva lagen. Grundreceptet är detta:
 
Ingredienser
1dl ättiksprit 12%
2dl socker
3dl vatten
2 stora rödlökar
 
Gör såhär
1. Koka upp ättiksprit, socker och vatten, låt svalna
2. Skär upp löken i tunna skivor och lägg i en glasburk
3. Häll den ljumna lagen över löken och låt dra minst en timme, håller i kylen ca. 2 veckor
Mat & Bak | | Kommentera |

Home

Hej du gråa, regniga Sverige! Efter en vecka av oförskämt mycket sol och värme var det faktiskt lite skönt att få komma hem till skitväder haha! Vi kom hem till lägenheten strax före kl. 20 igår kväll efter att ha varit på resande fot i ca. 12 timmar. Så skönt att få mysa ned sig i soffan med lite hämtmat. Och sedan ska vi inte tala om hur gudomligt det var att få somna och vakna upp i sin egen säng. Det är oslagbart! Ska visa lite semesterbilder senare men nu ska jag först och främst börja packa upp min väska. :-)
Resor | | Kommentera |

Karpathos

Hallå från Karpathos! Äntligen är vi här! Vi kom hit vid lunchtid igår efter en lång natt på Arlanda utan hotellrum. Vi överlevde det också. Nu ligger vi här i varsin solstol precis vid poolen och bara njuter av livet. Vill helt klart stanna kvar här.
Resor | | Kommentera |
Upp