A day off

Idag är jag ledig! Har jobbat hela helgen på akuten. Trivs så bra där och dagarna går så himla fort. Det är lite tråkigt att det snart är slut faktiskt. Dock blir det andra äventyr direkt efter. Då väntar fem veckor på Falu vårdcentral så vi får se hur jag tycker om det, kommer säkert trivas där med som jag har gjort överallt annars också. Inte lätt att komma på vad man ska jobba med efter examen i vinter haha.
 
När jag började plugga var jag så inne på att arbeta med något inom psykiatrin och kunde inte riktigt se mig själv arbeta som just sjuksköterska. Kunde inte riktigt identifiera mig med den rollen. Jag skulle ju bli psykoterapeut. Nu vet jag inte alls vad jag vill längre, sjuksköterskeyrket är så himla roligt och varierande - och spännande. Man får vara en del i att hjälpa en annan människa att må bättre och det känns väldigt värdefullt. Att kunna vara till hjälp för andra. 
ALLMÄNT | | Kommentera |

Man tager vad man haver

Dagens experimentlunch gjord på gårdagens pasta, olivolja, prusciutto, lite olika typer av frön och en skvätt balsamico. Det behöver inte vara så komplicerat alla gånger, ibland funkar det att bara slänga ihop det som finns i skåpen. 
 
Idag är jag ledig så passar på att fixa med lite hushållssysslor. Det behövs haha. Så nu har jag städat lägenheten och tvättat lite. Så skönt att få det gjort så man kan slappna av och känna sig nöjd ikväll. Planerar att ta mig ut på en liten cykelvända runt Varpan lite senare, det är ju så soligt och härligt ute!
ALLMÄNT, Mat & Bak | | Kommentera |

Champagne och flädercocktail

Hur underbart somrigt ser inte detta ut? Längtar så efter sol och värme. Receptet till denna champagnedrink kommer från Lauren Conrad och kommer passa utmärkt en härlig sommarkväll.
 
 
Ingredienser
Sockervadd med jordgubbssmak
Champagne eller mousserande vin
Fläderlikören St Germain
 
Gör såhär
1. Placera en bit sockervadd i glaset
2. Tillsätt en skvätt St Germain
3. Fyll upp resten av glaset med champagne, servera och njut!
Mat & Bak | | Kommentera |
Upp